pyssykylanuistelijat.com

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Kotilaituri NouHau Valokuvaus Komea saalis ansaitsee arvoisensa kuvan - Sitten kuvaamaan!

Komea saalis ansaitsee arvoisensa kuvan - Sitten kuvaamaan!

Tulosta
Artikkelin indeksi
Komea saalis ansaitsee arvoisensa kuvan
Sitten kuvaamaan!
Pääosassa kala!
Kaikki sivut

Sitten kuvaamaan!

Tässä muutama perusasia, jotka huomioimalla varmistat kuvan teknisen onnistumisen.

Tutustu kameraasi ja sen ominaisuuksiin

Vaikka se ei kovin miehekästä olekaan, niin tutustu myös käyttöohjeeseen. Kameran sujuva käyttö on parasta opetella jo kotipihassa, jotta reissussa kuvaaminen sujuu mutkattomammin. Käyttöohjekirjaa kannatta ajoittain selailla kertauksenkin vuoksi.

Älä hosu äläkä hättäile!

Kun saalis on veneessä tai rannalla, se tuskin enää karkaa ja saamamieskin voi hengähtää. Keskity rauhassa kuvaustilanteen valmisteluun. Taistelutilanteet ja niiden tallentaminen ovat tietysti asia erikseen.

Kiinnitä huomiota kohteen taustalla olevaan maisemaan.

Hyvin valittu tausta luo kuvaan lisää tunnelmaa. Valitse tausta, josta kohde erottuu kunnolla. Taustaa voi häivyttää käyttämällä esim. kameran muotokuvausohjelmaa, jolloin syväterävyysalue pienenee ja tausta sumenee.

Ota kuva myötä- tai sivuvalossa. Vältä vastavaloa!

Myötävalossa valonlähde (aurinko) on suoraan tai lähes suoraan kuvattavan kohteen edessä ts. kuvaajan selän takana. Sivuvalossa valonlähde on kohteen sivulla. Kirkkaalla säällä suoraan myötävaloon kuvattaessa kohde usein häikäisyn vuoksi siristää silmiään. Häikäisyä voi vähentää kuvaamalla enemmän sivuvalossa. Seuran lippalakin lippa voi myötävaloon kuvattaessa tehdä varjon kalamiehen kasvoille. Varjoja voi vähentää käyttämällä salamavaloa (täytesalama). Iltasella auringon ollessa matalalla kuvaajan oma varjo tulee myötävaloon kuvatessa helposti kuvaan. Myös siltä välttyy kuvaamalla sivuvalossa.

Vastavalossa valonlähde on kohteen takana. Vastavaloon kuvatessa kohde jää varjoon ja kirkas valo polttaa kuvan puhki. Jos kuitenkin on pakko kuvata vastavaloon, käytä salamaa. Salamaa käyttämällä tilanne voi korjaantua jonkin verran. Taitava kuvaaja voi käyttää vastavaloa myös tehokeinona.

Ota paljon kuvia.

Vaihda kuvakulmia, kameran kuvausohjelmaa, salamavalon tilaa jne. Kun otat useita kuvia niin onnistumisen mahdollisuuskin kasvaa.



Viimeksi päivitetty 24.05.2010 11:40