pyssykylanuistelijat.com

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Kotilaituri NouHau Vesistöt Inarijärvi - Kalastus

Inarijärvi - Kalastus

Tulosta
Artikkelin indeksi
Inarijärvi
Kalasto
Kalastus
Kaikki sivut
Kalastus

Inarijärvi soveltuu eritoten vetouistelua harrastaville. Kaloja kannattaa etsiä nopeasti syvenevistä penkan reunoista merikartan tai kaikuluotaimen avulla. Harjuksen kalastus saarten rantavesiltä tai karien kupeilta pikku lipoilla tai vaapuilla, samoin perhokalastus ovat Inarinjärven kalastusmuotoja. Harjusta on koko järven alueella, mutta ennätyskaloja tavoittelevien kannattaa suunnata järven pohjois- ja itäosiin.

Lähde: Villi Pohjola

Luvat ja rajoitukset

Ajantasaista tietoa Inarijärvelle tarvittavista kalastusluvista ja kalastukseen liittyvistä määräyksistä löytyy Inarin kalastusalueen ja  Villi Pohjolan verkkosivuilta.

Kalastusvälineiden desinfiointi

Siirryttäessäa kalastamaan Jäämereen laskeviin vesistöihin, on kalastusvälineet desinfioitava asianmukaisesti gyrodactylys salaris loisen leviämisen estämiseksi. Ylä-Lapin kuntien ulkopuolelta tuotavat kalastusvälineet on oltava ehdottoman kuivia tai ne on desinfioitava desinfiointipisteessä.

Desinfiointipisteitä: Tenojoen vesistöalueella mahdollisuus desinfiointiin 15 luvanmyyntipisteessä, Näätämöjoelle Sevettijärvellä kolttien perinnetalon yhteydessä.Lisäksi Inarin kalasatama ja Kerttuojan SEO- huoltoasema Ivalossa.

Desinfiointiohjeista sekä -velvoitteista saa lisätietoja sivulta:
http://www.evira.fi/attachments/elaimet_ja_terveys/elaintaudit/kalojen_siirtorajoitukset__3_.pdfViimeksi päivitetty 15.03.2010 15:06